Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Hvem er vi egentlig, os der bor her i Skivholme, Herskind, Sjelle og Skjørring?

Hvem er vi egentlig, os der bor her i Skivholme, Herskind, Sjelle og Skjørring?


# Nyheder
Udgivet af Karen Engell Dalsgaard, fredag d. 21. april 2023, kl. 14:31

Hvor meget vokser vores landsbyer i vores tre sogne? Hvem er vi egentlig? Hvor kommer vi fra? Hvor mange % er medlemmer af Folkekirken? 

På baggrund af statistikker hentet fra Danmarks Statistiks Statistikbank har Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter fået udarbejdet en statistikrapport over sammensætningen af befolkningen i landets sogne. Vi har modtaget en rapport for vores egne sogne - Skivholme-Sjelle-Skjørring pastorat i Skanderborg Provsti. I rapporten samles relevante tal, som kan danne grundlag for diskussioner om, hvordan sognene i Skanderborg Provsti kan gribe tilflytningen til provstiet an.

Den rapport er spændende læsning, hvis man gerne vil blive lidt klogere på, hvem vi egentlig er, os der bor her i de tre sogne, og derfor har vi valgt at lægge den på hjemmesiden. Du finder link til rapporten nederst på denne side efter en lille forklaring til rapportens indhold.

Statistikkerne indeholder tal på pastoratsniveau brudt ned på sogneniveau. Tallene præsenteres både i grafikker og tabeller. Grafikkerne giver den bedste fornemmelse for udviklingen, mens tabellerne præsenterer samtlige tal for den læser, der har behov for en større detaljegrad.

Statistikkerne er opdelt i to grupper: “Kirkestatistik” og “Demografisk statistik”. Den første gruppe giver indsigt i fx medlemsprocenten og antallet af vielser m.m. Den anden gruppe indeholder statistikker om, hvilken herkomst beboerne i sognet har, aldersfordeling o.l. Alle statistikkerne er hentet fra Danmarks Statistiks Statistikbank. 

Til sammen skaber statistikkerne et indblik i udviklingen af pastoratets sammensætning af beboere, medlemmer og kirkelige handlinger, som kan anvendes til refleksion over det kirkelige arbejde og til at få opmærksomhed på tilflyttende befolkningsgrupper.

Bagerst i dokumentet kan findes en læsehjælp af mere teknisk forståelsesmæssig karakter til statistikkerne.

Du finder rapporten her.